משלוח חינם בקנייה מעל 250 ש״ח| זמני אספקה בין 10-12 ימי עסקים

הסל שלך

הסל שלך ריק

גיל שנתיים הנורא: איך זה נראה ואיך שורדים את זה?

גיל שנתיים הנורא: איך זה נראה ואיך שורדים את זה?

אתם רוצים להחליף להם חיתולים? מלחמה. אתם שולפים מגבונים כדי לנקות להם את הפנים? הם בורחים מתחת לשולחן. אתם מנסים להסביר להם שאחרי שלוש שעות בגינה, הגיע הזמן לחזור הביתה? הם נכנסים לטנטרום ויורים עליכם צרורות של ״לא״ בשרשרת. נשמע לכם מוכר? ברוכים הבאים לגיל שנתיים הנורא.

אל תתנו לשם הזה לבלבל אתכם, למרות שהוא מתייחס לגיל ספציפי, זה לא שהוא נעלם כזה מהר. ״גיל שנתיים הנורא״ נמשך קצת יותר מדי, ואם לדייק, הוא מתייחס לתקופה של התנהגויות עקשניות, מורטות עצבים וסוערות (במילה אחת: בלתי) בטווח הגילאים שבין גיל שנה וחצי לגיל חמש.

הקטע הוא, שאנחנו אמנם חווים את זה כגיהנום עלי אדמות, אבל הם, הם בסך הכל מתפתחים ומדובר בתהליך טבעי ונורמלי שבו הקטנים שלנו מתחילים לפתח את העצמי שלהם, לגבש זהות, רצונות ולבטא צרכים, גם אם בצורה שקשה לנו להכיל. 

איך תדעו שאתם בשיאו של גיל שנתיים הנורא?
כמה סימנים:
•    הם מתנגדים, מורדים ועקשנים בצורה בלתי רגילה: או בקיצור, אם המילה האהובה עליהם היא ״לא״. לא משנה על מה, לכל בקשה, הם פשוט יסרבו וינסו לעשות דברים בדרך שלהם. 
•    הם מתעקשים לעשות דברים בעצמם: הם בוחנים את העצמאות שלהם ורוצים לעשות הכל בעצמם, גם אם הם לא לחלוטין מסוגלים לזה עדיין.
•    טנטרום כמעט תמידי: יש להם התפרצויות זעם, הם בוכים, צועקים, מתפתלים, ואפילו מגיבים באלימות וזורקים חפצים. 
•    הכל חייב להיות כמו שהם רוצים, נקודה: הם לא מסוגלים לחכות, לא מסוגלים לשמוע ״אסור״ או ״לא״ ולא מסוגלים להתמודד עם דברים שלא הולכים כמו שהם היו רוצים.

אז מה עושים ואיך שורדים את התקופה הזאת?
קודם כל, מזכירים לעצמינו שזה טבעי. הוא לא רוצה שתחליפו לו חיתולים? שחררו. היא מתעקשת שלא תנגבו לה את הפנים? תבחרו את המלחמות שלכם. תזכרו שזה השלב, זה הגיל, ככה זה נראה וזה חלק מההתפתחות הנורמלית שלהם. ועדיין, הנה כמה טיפים שאולי יוכלו להקל עליכם קצת:

•    הציבו גבולות ברורים: כאמור, בחרו את המלחמות שלכם. אל תכנסו לריב על כל דבר, אבל כן חשוב להציב גבולות ברורים ולקבוע כללים עקביים.
•    תנו להם לבחור: שחררו להם איפה שאפשר, תראו להם שדעתם חשובה ותנו להם לבחור דברים שוליים ולא מהותיים מדי, כמו איזה בגד ללבוש או איזה ספר לקרוא.
•    חיזוק חיובי: תפרגנו להם על התנהגות טובה, הם זקוקים לזה.
•    תנסו להימנע מוויכוחים: אל תתווכחו איתם, אתם תפסידו. נסו לא לכפות עליהם את רצונכם.

והכי חשוב, זכרו שעברנו את פרעה, אז גם זה יעבור.

"גיל שנתיים הנורא" הוא אכן נורא, אבל זו תקופה חולפת. עם קצת סבלנות, הבנה, והדרכה נכונה, הילדים שלכם ילמדו להתמודד עם הרגשות שלהם, לפתח עצמאות, ולבנות קשרים בריאים עם הסובבים אותם

לכתבה הקודמת
לכתבה הבאה