ההתרגשות קיימת, הסקרנות בשיאה, אנשים שואלים, אבל לכם עוד אין תשובה. האמנם?
בשנים האחרונות ניכרת עלייה משמעותית בהתעניינות סביב הטבלה הסינית, וכשמה כן היא, מקורה בעתיקות הסיניות. והיא נחשבת לכלי פופולרי בקרב הורים המעוניינים לדעת מראש האם יוולד להם בן או בת.
אז לפני הכל - מהי הטבלה הסינית ואיך היא עוזרת לגלות את מין העובר?
הטבלה הסינית עושה שימוש בשני פרמטרים - גיל האם וחודש ההתעברות לפי לוח השנה הסיני, השונה מלוח השנה המערבי. לפי הטבלה, הצלבת שני פרמטרים אלה מאפשרת לחזות את מין העובר ולגלות האם יש לכם בן או בת. הטבלה מחולקת לתאים, כאשר בכל תא מצוין מין העובר הצפוי.
עד כמה אפשר לסמוך על הטבלה הסינית והאם היא מדוייקת?
חשוב לציין שאין כל הוכחה מדעית לאמינות הטבלה הסינית ומחקרים שנערכו לא מצאו קשר בין מין העובר לבין נתוני גיל האם וחודש ההתעברות. יחד עם זאת, נשים רבות מוצאות עניין בטבלה ומשתמשות בה ככלי משעשע לחיזוי מין העובר. הן מדווחות על אחוזי הצלחה משתנים, כאשר חלקן טוענות שהטבלה צדקה לגבי מין הילוד וחלקן טוענות שלא.
איך משתמשים בטבלה הסינית לחיזוי מין העובר?
1. גיל האם: יש להוסיף שנה לגיל האישה הנוכחי, בהתאם ללוח השנה הסיני. הסינים הקדמונים האמינו שהעובר "מתבגר" כבר ברחם, ולכן מחשבים את גיל האם מרגע ההתעברות.
2. חודש ההתעברות: יש לזהות את חודש ההתעברות על פי לוח השנה הסיני. שימו לב שהוא שונה מלוח השנה המערבי.
3. הצלבת נתונים: מציאת נקודת ההשקה בין גיל האם (על ציר ה-Y) וחודש ההתעברות (על ציר ה-X) תיתן לכם את התשובה - בן או בת.
זכרו שהטבלה הסינית אינה מדוייקת ולא הוכחה מדעית, כך שאל תסתמכו עליה יותר מדי. בהחלט אפשר להשתעשע בה, לפחות עד האולטראסאונד, שם כבר תקבלו תשובה בוודאות הרבה יותר גבוהה.
*המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה רפואי או המלצה לנקיטת הליך רפואי ואינו מחליף בשום אופן ייעוץ רפואי. בכל ענין רפואי יש לפנות לרופא כנדרש, כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד.