תאמינו או לא, זו אחת השאלות שמעסיקות לא מעט הורים לתינוקות בפרט ודוברי עברית בכלל. שתי המילים משמשות כדי לתאר את אותו המוצר - אמצעי ספיגה חד פעמי. אז מה בכל זאת ההבדל בין שני המונחים? איך קרה שלאותו מוצר שני שמות והאם יש שם שנחשב נכון יותר לשימוש?
בדקנו.
אם תשאלו את האקדמיה ללשון העברית, התשובה תהיה חד משמעית – השימוש הנכון הוא במילה חיתולים. בעבר היה נהוג להשתמש בחיתולי בד רב-פעמיים, שכונו פשוט "חיתולים" ומכאן השם במקור. אבל אז, בשנות ה-80, החל השימוש בחיתולים חד-פעמיים לצבור תאוצה, ובין המותגים המובילים אפשר היה למצוא את המותג שנקרא "טיטולים". כתוצאה מהפופולריות הרבה של המותג, השם "טיטולים" הפך לכינוי נפוץ לכל סוגי החיתולים לתינוקות, גם אלו שאינם מתוצרת "טיטולים".
אז כן. ממש כמו ש״קולה״ הפכה משם מותג לשם של כל המשקאות הדומים לה, וממש כמו ש״פלאפון״ הפכה משם מותג לשם של מכשיר סלולרי, כך גם ״טיטול״ הפך עם השנים לשם גנרי עבור כל מוצרי החיתולים. זה אמנם שם נפוץ שנמצא בשימוש מוגבר, אבל עכשיו אתם סוף סוף יודעים מה השימוש הנכון. המילה "חיתול" היא הנכונה ובה צריך להשתמש, גם בשפה המדוברת וגם בשפה הכתובה.
אבל האמת שזה לא הדבר החשוב ביותר בכל מה שנוגע לחיתולים. את הדגש לא צריך לשים על השם, אלא על התכונות והיתרונות של המוצר. יש המון מותגים שמוכרים חיתולים, אבל אי אפשר להתייחס לכולם באותו אופן ולא כולם עומדים באותם סטנדרטים, כמו החיתולים של בייביסיטר למשל.
כשאתם בוחרים חיתולים, חשוב מאד לבחור במותג שעומד בקריטריונים הבאים:
● נבדק דרמטולוגית ונמצא מתאים לעור רגיש של תינוקות
● היפואלרגני כדי לוודא שהוא לא יוצר גירויים
● בעלי יכולת ספיגה מוכחת לאורך זמן
החיתולים של בייביסיטר עומדים בכל הפרמטרים האלה ומעניקים עד 12 שעות של ספיגה ללילה שקט, יבש ורגוע. בנוסף, הם מעוצבים בצורה שמאפשרת לתינוק נוחות מקסימלית, עשויים מחומרים רכים וגמישים ויש להם מנגנון ללכידת נוזלים כדי להבטיח ספיגה מוגברת והגנה מפני נזילות. ועם כל הכבוד לאקדמיה ללשון העברית, תסכימו איתנו שאלה הדברים החשובים ביותר.
אז בואו נסכם. אם תהיתם מה הדרך הנכונה לומר - ״חיתולים״ או - ״טיטולים״, אז קיבלתם את התשובה - השימוש הנכון הוא במילה חיתולים. אבל זכרו שמעבר לאופן שבו נכון לקרוא למוצר, יש עוד דברים שחשוב לבדוק לגבי חיתולים, למשל יכולת הספיגה והתאמה לעור העדין של התינוק.